www.cafecalluna.nl

Kies uw taal

nldaenfifrdeitno

Bezoekersteller

Vandaag 36

Gisteren 198

Deze week 992

Deze maand 5830

Totaal 198172

Currently are 132 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

*****Kijk op de kalender voor onze evenementen en optredens ***** 15 April United voices of rock ***** 17 April Eieren zoeken en gooien ***** 22 April Back to the 80s & 90s dj ***** 29 april stonegood ***** 13 Mei Nikx ***** 27 Mei Scars ***** 3 Juni Bleus Bende ***** 24 Juni Reunie Route 66 en Tronk 1 Juli She's got Balls ***** 19 Augustus 4e Dutch National Cigarbox Festival ***** 24 September Amerikaanse dag *****

Nikx

Live muziek
Datum: 13 mei 2017 21:00

Locatie: cafe Calluna  |  Plaats: Ommen

De Band NIKX!

 

Deze legendarische band heeft in het verleden al vaak bij cafe Calluna op het podium gestaan!

Na een een aantal jaren rust zijn we blij dat ze een reunie concert bij ons willen geven!

 

Hoe het begon:
De roots van Nikx liggen in een Dalfser kroegje. Onder het geroezemoes van andere stamgasten wisselen Allard Nijeboer en Werner van Eerbeek hun muzikale ideëen uit. De kroegeigenaar vangt flarden van het gesprek op, ziet brood in het initiatief en mengt zich spontaan in het gesprek. Ze spreekt daarbij de legendarische woorden uit: ‘Ik heb al een optreden voor jullie in gedachten.’ Allard en Werner stemmen in. Punt was nog onder welke naam de groep zou optreden. Met woorden als ‘We hebben nog niks en ’t wordt toch niks’ deden ze zichzelf zonder meer te kort. Het werd een verbastering: ‘Nikx’.

Stroomversnelling:
Nog onwetend van hun kwaliteit en komend succes staat Nikx binnen drie maanden al op de bühne voor het eerste optreden. Daarna gaat alles in een stroomversnelling. En wel via The Sound of Salland, een initiatief om beginnende bands in de schijn werpers te plaatsen . De eerste cd ‘over de brug’ verschijnt en wordt veelvuldig gedraaid op de radio. Dit brengt Nikx op TV Oost. Hun brede repertoire maakt ze steeds populairder. Binnen, en soms ook buiten de provinciegrenzen, zijn ze een graag geziene gast bij tentfeesten, motortreffens, festivals en besloten feesten. Het repertoire is breed. Van rock, Iers tot Nederlands- en Engelstalige hits. Niet alleen covers, maar ook eigen Nederlandstalige liedjes.

Hoogtepunt:
Hoogtepunt voor de formatie was wel het optreden in 2007 op het jaarlijkse Dicky Woodstock Popfestival in Steenwijkerwold. Daar waar populaire nationale en internationale zangers en bands als Uriah Heep, Slade, Rowwen Hèze, BZN, Anouk hun optreden mogen verzorgen. Ook het optreden in Eindhoven bij voetbalclub PSV in 2010 was de slagroom op het toetje.

 

Telefoon
0651011109
Email
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adres
Stouweweg 5, 7731 RW Ommen

 

Kaart


 

Alle datums


Evenement: 13 mei 2017 21:00

 

Deelnemerslijst

 Geen deelnemers 
 

Powered by iCagenda

Kalender


Copyright © 2014-2015. All Rights Reserved www.cafecalluna.nl